WikiLeaks otkriva tajni život muslimanske zlatne mladeži: Seks, droga i alkohol u potocima

Hercegovina.info
Vidi originalni članak
Na razuzdanim underground partyjima u gradu Jeddah inače strogo zabranjeni alkohol, teče u potocima, a kao stimulansi koriste se i različite droge. Dodatnu zabavu osiguravaju prostitutke, prenosi index.hr.

Otkriva to depeša koja datira iz studenog prošle godine i to upravo s Halloween partyja: "Iza fasade vehabijskog konzervativizma koji vlada ulicama, 'underground' život zlatne mladeži Jeddaha nezaustavljivo pulsira. Pred njima je čitava paleta ovozemaljskih iskušenja - seks, droga, alkohol - ali striktno iza zatvorenih vrata", prenosi Telegraph.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Konzularni službenici posjetili su jednu od zabava u dvorcu jednog mladog princa čije je ime uklonjeno iz objavljene depeše. Jako osiguranje na dvorcu omogućilo je da omladina "partija" bez straha da će ih u tome prekinuti religiozna konzervativna policija. Na zabavi je bilo oko 150 ljudi, muškaraca i žena u dobi između 20 i 30 godina, koji su prije ulaska na zabavu svoju tradicionalnu odjeću ostavili u garderobi dvorca, a ispod nje je bila "odjeća za party".

Kako smo već rekli, alkohol je u Saudijskoj Arabiji striktno zabranjen, a posjedovanje droge kažnjava se šibanjem i dugotrajnom zatvorskom kaznom. "Sve veći konzervativizam našeg društva jedino je napravio to da je pomaknuo socijalnu interakciju unutar domova", komentirao je jedan mladi Saudijac.

Vezani članci