Vatikan zna kako je Komšić izabran, pozvali na ravnopravnost naroda u BiH

Hercegovina.info
Vidi originalni članak

Papa Franjo primio je u subotu 15. veljače u audijenciji u Vatikanskoj apostolskoj palači predsjedatelja Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željka Komšića koji se nakon toga susreo s kardinalom državnim tajnikom Pietrom Parolinom, u čijoj je pratnji bio mons. Mirosław Wachowski, podtajnik za odnose s državama, priopćio je Tiskovni ured Svete Stolice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Papa primio Željka Komšića

Tijekom razgovora u Državnom tajništvu, koji su protekli u srdačnom ozračju, bilo je riječi o dobrim bilateralnim odnosima i prilikama u zemlji, s posebnom pažnjom na situaciju katoličke zajednice.

Potvrđena je isto tako potreba da se zajamči puno poštivanje prava svih građana i učinkovita ravnopravnost triju konstitutivnih naroda.

Na kraju, spomenute su neke teme od zajedničkog interesa na međunarodnom i regionalnom planu, kao što su mir i sigurnost, potreba za poticanjem putova dijaloga kako bi se odgovorilo na različite izazove na zapadnom Balkanu i izgledi za proširenje Europske unije na tu regiju, navodi se u priopćenju Tiskovnog ureda Svete Stolice, javlja IKA.

Kako saznaje hercegovina.info u Vatikanu su upoznati s načinom izbora Željka Komšića i nije slučajno da su u priopćenju pozvali na jednakopravnost sva tri naroda, od kojih je jedan upravo Komšić obespravio svojim izborom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što je točno papa još rekao Komšiću ne zna se, jer je sastanak održan u četiri oka.

Vezani članci