UKRAJINA IH RAZDVOJILA Rusija zabranila ulazak američkom predsjedniku, ali i još nekima

Hercegovina.info
Vidi originalni članak

Rusija je zabranila ulazak u zemlju za 963 Amerikanca, uključujući i predsjednika Joea Bidena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zabrana dolazi nakon što je Biden potpisao paket potpore pomoći Ukrajini u iznosu od gotovo 40 milijardi dolara, navodi Hina.

Zabrana vrijedi i za državnog tajnika Antonyja Blinkena i šefa CIA-e Williama Burnsa, prenosi Reuters.

Američki predsjednik Joe Biden potpisao je zakon, što ga je Kongres usvojio u četvrtak, kojim se osigurava 40 milijarda dolara za ratnu pomoć Ukrajini, objavila je u subotu Bijela kuća.

Biden je dokument potpisao za vrijeme službenog putovanja u Južnu Koreju. Taj golemi paket pomoći obuhvaća 6 milijardi dolara kako bi se Ukrajina opremila oklopnim vozilima i ojačala protuzračnu obranu u času kada se vode žestoke borbe na istoku i na jugu zemlje.

Što se tiče zabrane ulaska u Rusiju, zabrane putovanja imaju tek simboličan učinak, ali su dio kontinuiranog slabljenja odnosa Rusije sa Sjedinjenim Državama i njihovim saveznicima od njezine invazije na Ukrajinu 24. veljače, prenosi RTL.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Putovanje u Rusiju u travnju je zabranjeno američkoj potpredsjednici Kamali Harris, britanskom premijeru Borisu Johnsonu, japanskom premijeru Fumiou Kishidu, osnivaču Facebooka Marku Zuckerbergu te brojnim američkim, kanadskim, britanskim i japanskim političarima, novinarima, poslovnim ljudima, između ostalih.

Vezani članci