Trump otkrio kada će i pod kojim uvjetom napustiti Bijelu kuću

Fena/hercegovina.info
Vidi originalni članak

Razgovarajući s novinarima na praznik Dana zahvalnosti, republikanac Trump je rekao da ako Elektorski kolegij formalno potvrdi Bidena - koji bi trebao položiti zakletvu 20. siječnja , da će otići iz Bijele kuće, prenosi Reuters.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje bi li napustio Bijelu kuću ako Elektorski kolegij glasa za Bidena, Trump je rekao: „Svakako da hoću. Svakako hoću. I ti to znaš. "

No Trump je rekao da će mu biti teško priznati jer "znamo da je došlo do masovne prijevare".

"Bili su to namješteni izbori ... na najvišoj razini", inzistirao je Trump u govoru u Bijeloj kući, dok i dalje nije pružao konkretne dokaze za svoje tvrdnje o široko rasprostranjenim nepravilnostima u glasanju.

Biden je na izborima pobijedio s 306 glasova elektora, mnogo više od 270 potrebnih, prema Trumpovih 232. Elektorski kolegij će se sastati 14. prosinca, a elektori uglavnom glasaju na osnovu rezultata u svojim državama. Biden je također ispred Trumpa za više od šest milijuna u javnom prebrojavanju glasova.

Trump je do sada odbio u potpunosti priznati svoj poraz, premda se ranije ovog tjedna, a pod pojačanim pritiskom vlastitih republikanskih redova, složio da Bidenov proces tranzicije službeno započne.

Vezani članci