SVI ZATVORENI Grci redom šalju Boyse u zatvor, 70 ih izašlo pred suca

Hercegovina.info
Vidi originalni članak

Nastavlja se istraga navijačkog nasilja u kojem je tijekom napada BBB-a i grčke skupine Gate 13 smrtno stradao 29-godišnji Michalis Katsouris, fan AEK-a, koji je ubijen nožem. U zatvoru je većina huligana koji su sudjelovali u tučnjavi, a jučer su prvi Bad Blue Boysi izvedeni pred suca u Ateni, javlja Index.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon nereda uhapšeno je preko 100 ljudi, a grčka policija je, prema pisanju tamošnjih medija, među njima uspjela izolirati pet glavnih osumnjičenih za ubojstvo. Među njima su Hrvat, Albanac i tri Grka. Grčki portal Newsit piše kako su kod Hrvata i Albanca u trenutku uhićenja nađeni noževi na sklapanje na kojima je bilo krvi.

Svih 70 poslano u zatvor

Prva tridesetorica uhićenih izgrednika, koji su optuženi da su u ponedjeljak navečer u atenskoj četvrti Nea Filadelfeia sudjelovali u žestokom uličnom sukobu sa smrtnim ishodom, jučer su se izjašnjavala o optužnici. Sudac je sve poslao u istražni zatvor.

Danas je pred suca izašlo još 40 huligana, oni su također svi poslani u istražni zatvor. Sutra pred suca izlazi još 35 huligana, ali čini se da je po svemu jasno kako će i oni biti poslani u istražni zatvor.

Odvjetnik upozorava

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ranije danas oglasio se odvjetnik Bad Blue Boysa uhićenih u Ateni Athannasio Kamainakis. Izjavio je da se neće žaliti na odluku suca o zadržavanju hrvatskih navijača u pritvoru nakon što je danas na sud u Ateni došlo 39 optuženih BBB-a i jedan Grk. 

"Apeliram na grčku, ali i hrvatsku vladu da ozbiljno shvate ovu situaciju te osiguraju pravedno suđenje. Trebamo pomoć hrvatskog veleposlanstva. Ovdje su ljudi koji će ići u zatvor, ali oni nisu kriminalci, oni su navijači i mladići od 19, 20 i 21 godinu. Ta djeca idu u napučene zatvore gdje može biti odmazde brojnih grčkih navijača. Kako ne bi bilo osvete prema Hrvatima, oni svi moraju biti zajedno kako bi tako brojni bili sigurniji", rekao je Kaimanakis.

Vezani članci