STRAVIČNO Djevojka (18) iz Ukrajine pobjegla u Njemačku, a tamo je silovali Tunižanin i Nigerijac

Hercegovina.info
Vidi originalni članak

U smještajnom objektu za izbjeglice na brodu hotela “Oscar Wilde” u Düsseldorfu, silovana je 18-godišnja Ukrajinka, piše Bild. Zločin se dogodio 6. ožujka a policija je tek danas objavila podatke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako prenosi “Bild”, brod-sklonište za izbjeglice sada je postalo poprište strašnog zločina. Navodi se da su 18-godišnju ženu silovala dva muškarca. Jedan je iz Tunisa , a drugi počinitelj je iz Nigerije, prenosi Fenix.

Obojica su navodno imali ukrajinske putovnice, navodi Bild. Policija je započela istragu. S jedne strane zbog “sumnje u silovanje”, s druge strane, valja razjasniti kako su dvojica muškaraca dobili ukrajinske putovnice.

Dvojica osumnjičenih su uhićena, rekao je glasnogovornik policije u utorak ujutro na upit Njemačke novinske agencije ( dpa ). U policiji nisu željeli iznositi detalje o žrtvi, pozivajući se na zaštitu žrtve. Osumnjičeni su stari 26 i 37 godina, navodi se.

Navodi se da je na brodu hotela živjelo oko 25 izbjeglica u vrijeme zločina 6. ožujka. Osumnjičeni počinitelji sada su u pritvoru. To je u ponedjeljak za “Bild” potvrdilo Državno odvjetništvo u Düsseldorfu.

Bild javlja da je u međuvremena nesretna djevojka koja je iz Ukrajine pobjegla od Putinovih bomba sada pobjegla iz Njemačke u Poljsku zbog straha od silovatelja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače, savezna policija je prije nekoliko dana upozorila da bi se nevolja žena koje bježe od rata iz Ukrajine mogla iskoristiti. Prema informacijama BILD-a, policijski službenici u pograničnom području sve se češće susreću s izbjeglicama koje ne dolaze izravno iz Ukrajine već, primjerice, iz Afrike. Dobiju ukrajinsku putovnicu i granični službenici im jednostavno mahnu da uđu u Njemačku.

Vezani članci