VIDEO  Srušio se zrakoplov sa 72 osobe u Nepalu, spasioci izvlače tijela

Hercegovina.info
Vidi originalni članak

Broj poginulih u najgoroj zrakoplovnoj nesreći u Nepalu u posljednjih pet godina popeo se na 40, rekao je u nedjelju dužnosnik nepalske agencije za zrakoplovstvo nakon što je glasnogovornik vojske ranije objavio da je najmanje 16 osoba smrtno stradalo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Video na lokalnim medijima pokazao je gusti crni dim s mjesta nesreće dok se spasioci i gomile okupljaju oko olupine zrakoplova.

U njemu je bilo 68 putnika i četiri člana posade, rekao je glasnogovornik zrakoplovne kompanije. Od putnika, 10 su bili stranci, a dvoje su mala djeca, prenosi Sky news.

 

''U avionu je bilo deset stranaca, kao i dvije bebe'', rekao je glasnogovornik zrakoplovne kompanije.

Neka su tijela izvučena s mjesta u zapadnoj Pokhari.

"Očekujemo da ćemo pronaći još tijela", rekao je Krishna Bhandari. "Avion se razbio u komade."

Premijer Pushpa Kamal Dahal sazvao je hitan sastanak vlade i pozvao sigurnosno osoblje i javnost da pomognu u naporima spašavanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dvomotorni zrakoplov ATR 72 Yeti Airlinesa bio je na putu iz glavnog grada Kathmandua, rekao je dužnosnik zračne luke.

Zrakoplovne nesreće nisu neuobičajene u Nepalu, gdje se nalazi osam od 14 najviših planina na svijetu, uključujući Everest, jer se vrijeme može iznenada promijeniti i stvoriti opasne uvjete.

Prošle godine 22 osobe su poginule kada se avion srušio na planinu.

U 2018. putnički zrakoplov US-Bangla iz Bangladeša srušio se pri slijetanju u Kathmandu, pri čemu je poginulo 49 od 71 osobe u avionu.

Vezani članci