Skandal: Uhićena aktivistica koja je ukrala Isusa

Vidi originalni članak
Aktivistica ukrajinske feminističke skupine Femen koja je prosvjedujući protiv protivljenja crkve pobačaju i istospolnim zajednicama u četvrtak iz jaslica na Trgu svetog Petra u Vatikanu ukrala malog Isusa uhićena je, priopćio je u petak Vatikan.

Jana Ždanova nakratko je "otela" malog Isusa, skinula majicu i pokazala gole grudi na kojima je crnim flomasterom pisalo "Bog je žena".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Incident se dogodio nakon Papina božićnog blagoslova "Urbi et Orbi", dok se na trgu i dalje nalazilo puno ljudi.

Vatikanski glasnogovornik Federico Lombardi kazao je da je Ždanova odmah uhićena zbog "opscenog ponašanja i krađe" i da se još nalazi u policijskom pritvoru prije nego bude ispitana.

Lombardi kaže da je zadnja akcija "posebno ozbiljna, s obzirom na mjesto i vrijeme počinjenja, namjerno vrijeđajući vjerske osjećaje brojnih ljudi", te stoga, kako kaže, treba biti odgovarajuće strogo kažnjena.

Feministički pokret Femen nastao je u Ukrajini. Članice su izborile svjetsku pozornost otkrivanjem grudi, činom kojim su prosvjedovale protiv bivšeg ukrajinskog prokremljskog režima, ruskog predsjednika Vladimira Putina i Pravoslavne Crkve.

Pokret se proširio i u drugim dijelovima Europe gdje se obračunava s Katoličkom Crkvom koju optužuje da je unazadila prava žena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 

Vezani članci