'Pobješnjeli' Recep Tayyip Erdogan

Vidi originalni članak
Peticija koju su potpisali i inozemni intelektualci, poput američkog lingvista Noama Chomskog, izazvala je bijes turske vlade

Turska policija uhitila je u petak intelektualce, potpisnike peticije kojom se zahtijeva prekid kontroverznih operacija vojske protiv kurdskih pobunjenika, što je izazvalo bijes predsjednika Recepa Tayyipa Erdogana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Po naredbi tužitelja, 21 sveučilišni djelatnik priveden je i pritvoren u Kocaeliju u okviru istrage otvorene zbog »terorističke propagande i uvrede institucija i turske republike«, izvijestila je provladina novinska agencija Anadolija.

Gotovo 1200 osoba potpisalo je u ponedjeljak »inicijativu sveučilišnih djelatnika za mir«, zahtijevajući prekid intervencije turskih snaga sigurnosti protiv pristaša Radničke stranke Kurdistana na većinom kurdskom jugoistoku zemlje.

U tekstu naslovljenom »Neće nas povezivati sa zločinom«, potpisnici osuđuju »namjeran i planiran pokolj kojim se krše turski zakoni i međunarodni ugovori kojih je potpisnica Turska«.

Peticija koju su potpisali i inozemni intelektualci, poput američkog lingvista Noama Chomskog, izazvala je bijes turske vlade.

Hina

Vezani članci