NIZ KRIMINALNIH RADNJI Maloljetnička banda harala po Salzburgu, među njima i 15-godišnjak iz Hrvatske

Hercegovina.info
Vidi originalni članak

U kasnim večernjim satima 1. prosinca 2022. dogodilo se nekoliko pljački u Salzburg-Lehenu i Salzburg-Elisabeth-Vorstadtu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najprije su u Salzburg-Lehenu 18-godišnjaka i 20-godišnjaka porijeklom iz Srbije nepoznati počinitelji natjerali na predaju gotovine uperivši u njih nož i udarivši ih oružjem nalik na pištolj. Dvojica mladića prethodno su pješačili od stanice gradske željeznice Aiglhof u smjeru Lehena. 18-godišnjak je ozlijeđen u predjelu vrata, a 20-godišnjak u predjelu lica, piše Kroativ.

Nakon toga su nepoznati počinitelji udarcima rukama i nogama natjerali 34-godišnjeg Libijca da preda gotovinu i svoj pametni telefon ispred restorana u Salzburg-Elisabeth-Vorstadtu. 34-godišnjak je zadobio neutvrđene ozljede.

U drugom incidentu u Salzburg-Elisabeth-Vorstadtu, na području višekatnog parkirališta, 30-godišnjeg Rumunja napalo je pet počinitelja i prisililo ga da preda gotovinu. Upravo u tom trenutku kraj mjesta zločina prošla je policijska patrola Grupe za brze intervencije i primijetila pljačku.

Međutim, kada su vidjeli policiju pet mladića odmah je pobjeglo. Trojica policajaca krenula su u potjeru te su u kratkom vremenu uspjeli sustići i uhititi svih pet počinitelja. Počinitelji su 12-godišnjak iz Salzburga, 13-godišnjak iz Tennengaua, 15-godišnjak iz Hrvatske, 16-godišnjak iz Salzburga i 29-godišnjak iz Maroka. U pljački 30-godišnjak nije ozlijeđen.

Istrage, posebice glede moguće povezanosti pljački, su u tijeku, a preuzeo ih je kriminalistički odjel Salzburga. Petorica muškaraca prijavljeni su na slobodi po nalogu državnog odvjetništva u Salzburgu.

Vezani članci