IZRAEL TVRDI DA GAĐA ZAPOVIJEDNE CENTRE Najveća bolnica u Gazi prestala s radom, povećava se broj smrtnih slučajeva

Hercegovina.info
Vidi originalni članak

Najveća bolnica u Gazi prestala je s radom, a broj smrtnih slučajeva među pacijentima raste, rekao je u čelnik Svjetske zdravstvene organizacije (WHO), dok se žestoki izraelski napadi nastavljaju na pojas pod kontrolom Hamasa, prenosi Reuters.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bolnice na sjeveru palestinske enklave, uključujući kompleks al-Shifa, blokirane su od strane izraelskih snaga i jedva su u stanju brinuti se za one koji su unutra, s troje novorođenčadi mrtvih i još više u opasnosti zbog nestanka struje usred intenzivnih borbi u blizini, prema medicinskom osoblju.

Izrael kaže da se usmjerava na palestinske militante Hamasa koji su 7. listopada pokrenuli smrtonosne napade na jugu Izraela i kaže da grupa ima zapovijedne centre ispod i u blizini bolnica.

SZO je uspio razgovarati sa zdravstvenim radnicima u al-Shifi, koji su opisali "strašnu i opasnu" situaciju sa stalnom pucnjavom i bombardiranjem koji pogoršavaju ionako kritičnu situaciju, rekao je generalni direktor Tedros Adhanom Ghebreyesus.

"Tragično, broj smrtnih slučajeva pacijenata se značajno povećao", rekao je on u objavi na X-u, ranije poznatom kao Twitter, dodajući da al-Shifa "više ne funkcionira kao bolnica".

Tedros se pridružio drugim najvišim službenicima Ujedinjenih naroda u pozivu na hitan prekid vatre.

Vezani članci