HERCEGOVAC IZ NJEMAČKE Već 55 godina gotovo svake godine kupuje novi Mercedes

Hercegovina.info
Vidi originalni članak

Hercegovac Stojan Miličević, koji dugi niz godina živi u Njemačkoj, u gradu Calwu, vjerojatno je rekorder po broju novih Mercedesa koje je kupio posljednjih 55 godina. Naime, tijekom svog života vozio je između 55 i 60 Mercedesa i svi su bili u njegovu vlasništvu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njegov sin Željko Miličević, koji ga je nominirao u izboru za Hercegovca godine, kaže kako mu je otac zadnjih 55 godina gotovo svake godine kupovao novi Mercedes, a posljednjeg je kupio 2023. godine. U kolovozu će Stojan ponovno kupiti potpuno novi Mercedes, piše Fenix-magazin.

"Ljubav prema Mercedesu je Hercegovcima u krvi", kroz šalu kaže ovaj 86-godišnji umirovljenik koji je u Njemačku stigao 1966. godine, gdje je godinu dana radio kao građevinski radnik, a zatim se 1967. godine zaposlio u tvornici Mercedes- Benz Sindelfingen.

Danas u svom vlasništvu ima dva Mercedesa
Ta se tvornica smatra jednim od vodećih svjetskih centara za sigurnost, inovacije i dizajn u proizvodnji vozila više i luksuzne klase u globalnoj proizvodnoj mreži. U tvornici Mercedes-Benza Stojan je ostao raditi do 1998. godine kada je otišao u mirovinu.

Otkad je u mirovini, Stojan sa suprugom Ankom jedan dio godine provodi u Hercegovini, preciznije u Čapljini, a drugi u njemačkom Calwu. Stojan i Anka su roditelji troje djece i imaju dvoje unučadi. Možda je i posao u tvornici Mercedesa bio razlog što se Stojan zaljubio u tu marku automobila kojih je u životu, kako kaže, imao više od 50.

Danas u svom vlasništvu ima dva Mercedesa. Svoj prvi Mercedes Stojan je, kaže, kupio davne 1969. godine, i od tada do danas gotovo svake godine kupuje novi Mercedes.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Na žalost, nemamo fotografije svih tih Mercedesa, ali imamo fotografiju njegovog prvog Mercedesa iz 1969. godine. Naime, Mercedesovi radnici imaju pravo i nakon odlaska u mirovinu, uz veliki popust, kupovati nove Mercedese, i to sve do kraja života", kaže Stojanov sin Željko.

Vezani članci