Grčka: Veliki požar istočno od Atene stavljen pod kontrolu

Vidi originalni članak

Veliki požar koji se brzo proširio tijekom noći na istočna predgrađa Atene stavljen je pod kontrolu u ponedjeljak ujutru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vatra se proširila na obronke planine Hymettus, visoke 1.026 metara, koja razdvaja predgrađe Peania od grčke prijestolnice. Plamena stihija koja je zahvatila planinu mogla se vidjeti iz Atene u ponedjeljak ujutru. Svjetla za uzbunu svjetlila su s planinskog vrha, na kome je postavljena vojna baza za komunikaciju i antene vodećih grčkih TV stanica.

Vatrogasna vozila također su se mogla vidjeti kako se kreću cestom prema planinskom vrhu.

Najmanje 141 vatrogasac u 46 vozila borio se s požarom, a osam specijaliziranih helikoptera pridružilo im se u zoru, saopćile su vlasti.

Portparol vatrogasne službe, koji je tražio da ostane anoniman, kazao je da je vatra izbila među lokalnim kućama i da brigada nije primila nikakav poziv o kućama u plamenu. Dodao je da bi se procjena šteta mogla obaviti nakon suzbijanja vatre. Očevici su priopili da je jedna kuća teško oštećena.

Portparol je kazao da nema informacije o tome koliko je ljudi pobjeglo iz kuća. Zbog činjenice da je vatra izbila usred noći, vlasti su zatražile od mještana da pozvone navrata svojih susjeda kako bi ih obavijestili o požaru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vlasti su upozorile na veliku vjerojatnošću od šumskih požara širom velikih površina Grčke tijekom utorka, zbog visokih temperatura i vjetra, prenosi Associated Press.

(fena)

Vezani članci