ČUVAT ĆE IH POLICAJCI Učenici se vraćaju u beogradsku školu Vladislav Ribnikar

Hercegovina.info
Vidi originalni članak

Danas se u školu Vladislav Ribnikar, u kojoj se dogodila nezapamćena tragedija - vraćaju učenici. Od ponedjeljka su u svih 1.800 škola u Srbiji raspoređeni policajci, a pojačano je prisustvo policije i na svim javnim mjestima. 

U beogradskoj osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" u srijedu 3. svibnja 13-godišnji učenik ubio je iz očeva pištolja osmero školskih kolega i zaštitara, a ranio još šestero učenika i nastavnicu, a samo dan kasnije 21-godišnji mladić hicima iz automatskog oružja i pištolja usmrtio je osmero, a ranio još 14 osoba u tri sela na području beogradske općine Mladenovac.

Hitna sjednica

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zastupnici srbijanske oporbe zatražili su od predsjednika Skupštine Srbije da sazove hitnu sjednicu na kojoj bi se razmatralo Vladino izvješće o sigurnosnoj situaciji u zemlji nakon dva masovna ubojstva. Hitna sjednica parlamenta bila je jedan od zahtjeva i na prosvjedu prije dva dana u Beogradu i Novom Sadu. Stigao je i poziv na masovniji prosvjed u petak.

Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić najavio je u petak, poslije tragedije u školi "Vladislav Ribnikar" i masovnog ubojstva u mladenovačkim selima, strogu kontrolu oružja i streljiva u legalnom posjedu i "gotovo potpuno razoružavanje Srbije", kako bi od sadašnjih 400.000 komada oružja u vlasništvu građana ostalo 30.000-40.000. 

Vezani članci