SVE SLOŽENIJE Novooboljeli iz Mostara ne mogu se povezati s klasterima, Čitlučani pozvani na samoizolaciju

Hercegovina.info
Vidi originalni članak

U SKB u posljednja 24 sata testirane su 84 osobe. Od toga je kod 10 osoba u HNŽ potvrđen koronavirus. Radi se o 5 osoba iz Mostara, 4 iz Čitluka i 1 iz Konjica, rečeno je na današnjoj press konferenciji Stožera civilne zaštite HNŽ-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Covid bolnici trenutno se nalaze 4 pacijenta od kojih je 1 na kisiku, dok ih je 3 na respiratoru i njihovo stanje je neizvjesno.

Darko Juka ispred Stožera civile zaštite HNŽ-a kazao je kako je najsloženije stanje u Čitluku, točnije u Međugorju gdje su dva objekta stavljena u karantenu. To su samostan u Miletini u kojem su 23 osobe, te Majčino selo gdje se nalazi oko 60-ak osoba, što štićenika, što djelatnika.

Jednako tako svi svećenici iz župnog ureda Međugorje stavljeni su u samoizolaciju, te su pozvani svi koji su s bilo kim od navedenih imali bilo kakav kontakt da se sami stave u samoizolaciju.

Juka je kazao kako se za pacijente iz Čitluka i Konjica može se utvrditi pripadanje postojećim klasterima, dok se za 5 novih slučaja iz Mostara za sada ne može potvrditi veza s postojeća dva klastera što sada može stvarati novi problem.

Vezani članci