SIPA pretresa kuću direktora Bosnalijeka, uhićen i profesor s ekonomskog fakulteta u akciji u kojoj sudjeluje i MUP HNŽ

Hercegovina.info
Vidi originalni članak

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) danas su u sklopu operativne akcije „AS“, na području Sarajeva i Konjica započeli pretrese poslovnih i stambenih objekata i pokretnih stvari na dvanaest lokacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako saznaje portal "Avaza" uhapšeno je više osoba, ponovo se pretresa kuća Nedima Uzunovića direktora "Bosnalijeka". Uhićen je i profesor Ekonomskog fakulteta UNSA Mehmed Jahić koji je povezan s Uzunovićem.

Navedene aktivnosti provode se zbog postojanja osnova sumnje da je počinjeno kazneno djelo „zlouporaba položaja ili ovlaštenja“ propisano Kaznenim zakonom Federacije Bosne i Hercegovine i kazneno djelo "povlaštene informacije“ propisano Zakonom o tržištu vrijednosnih papira Federacije Bosne i Hercegovine.

Pretresi se vrše po nalozima Županijskog suda u Sarajevu i Općinskog suda u Sarajevu i pod nadzorom postupajućeg tužitelja Županijskog tužiteljstva Sarajevske županije, u suradnji sa Obavještajno-sigurnosnom agencijom Bosne i Hercegovine, Federalnom upravom policije, Ministarstvom unutarnjih poslova Sarajevske županije i Ministarstvom unutarnjih poslova Hercegovačko-neretvanske županije.

Vezani članci