Vatikan službeno objavio sastav Komisije za Međugorje

Hercegovina.info
Vidi originalni članak
straživanja iznijet će jedino Kongregaciji za nauk vjere. Ured za tisak Svete Stolice objavio je u utorak popis članova Međunarodne istražne komisije za Međugorje koja je svoj prvi sastanak održala 26. ožujka 2010.

Predsjednik Komisije je umirovljeni papinski vikar za rimsku biskupiju kardinal Camillo Ruini, a članovi su: kardinal Jozef Tomko, umirovljeni pročelnik Kongregacije za evangelizaciju naroda; kardinal Vinko Puljić, nadbiskup vrhbosanski predsjednik Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine; kardinal Josip Bοzanić, nadbiskup Zagreba i potpredsjednik vijeća Europske biskupske konferencije; kardinal Julián Herranz, umirovljeni predsjednik Papinskog vijeća za zakonske tekstove; nadbiskup Angelo Amato, pročelnik Kongregacije za kauze svetaca; monsinjor Tony Anatrella, psihoanalitičar i specijalist za socijalnu psihiatriju; monsinjor Pierangelo Sequeri, docent temeljne teologije na fakultetu za teologiju sjeverne Italije; otac A. David Maria Jaeger, savjetnik Papinskog vijeća za zakonske tekstove; otac Józef Kijas Zdzisław, relator Kongregacije za pitanje svetaca; otac Salvatore M. Perrella, docent marijologije pri Papinskom teološkom fakultetu "Marianum"; velečasni Achim Schütz, docent teološke antropologije pri Papinskom lateranskom sveučilištu, koji je tajnik Komisije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dotajnik Komisije za Međugorje je monsinjor Krzysztof Nykiel, službenik Kongregacije za nauk vjere.

U radu Komisije sudjelovali su i stručnjaci kao velečasni Franjo Topić, docent temeljne teologije u Sarajevu (Bosna i Hercegovina); otac Mijo Nikić, docent psihologije i psihologije religija pri Filozofskom i teooškom učilištu jezuita u Zagrebu; otac Mihály Szentmártοni, docent duhovnosti pri Papinskom sveučilištu Gregoriana, i časna sestra Veronica Nela Gašpar, docentica teologije u Rijeci.

Kao što je i najavljeno, istražna komisija će se sastajati bez prisustva javnosti i neće objavljivati ni priopćenja za javnost. Zaključke svoga istraživanje Komisija će predati na razmatranje Kongregaciji za nauk vjere, koja će, na koncu, iznijeti svoje mišljenje o međugorskom fenomenu. Nije naznačeno kada će se Komisija ponovno sastati ni kada bi mogla zaključiti svoj rad.

Silvije Tomašević / Večernji List

Vezani članci