Na susretu katoličke mladeži u Zadru preko 30,000 vjernika

Hercegovina.info
Vidi originalni članak
Tridesetak tisuća mladih iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Europe i svijeta okupilo se na nacionalnom susretu hrvatske katoličke mladeži u Zadru.

Geslo susreta, koji se održava svake druge godine u drugoj županiji, je "Da vaša radost bude potpuna". Uz mlade, u susretu koji je započeo euharistijskim slavljem na sportskom centru Višnjik, sudjelovao je apostolski nuncij u RH Mario Roberto Cassari i oko 400 svećenika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mlade je na početku pozdravio šibenski biskup Ante Ivas pozivajući ih da mole za još veću radost i ljubav u zajedništvu s Kristom. Zagrebački nadbiskup, kardinal Josip Bozanić pročitao je pismo što je sudionicima uputio papa Benedikt XVI. u kojemu poziva mlade iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i svih dijelova svijeta da žive u susretu s Isusom, da kroz njega prepoznaju put za budućnost.

Papa im je poručio da ih Crkva nikada ne osuđuje, da ih uvijek voli i da se zajedno s njima raduje i moli za njihov uspjeh i radost u životu. Pozvao je mlade da slijede Krista, posebno u duhovnim zvanjima u ovoj svećeničkoj godini. U propovijedi je novi zadarski nadbiskup mons. Želimir Puljić pozvao mlade da svoja srca otvore Kristu kako bi njihova radost bila što veća.

"Svjedoci smo da brojni u društvu danas trpe, da Crkva zbog nekih pojedinaca ponekad nije vjerodostojna što se događa osobito u ovo naše vrijeme", kazao je.

Unatoč tome poručio je mladima da ne posustaju, "da Isus kojega oni slijede njihovu sumnju pretvara u jaku i čvrstu vjeru". Pozvao ih je da se ne odvoje od Isusa i da se ne boje neizvjesne budućnosti. Zaželio je da mladi donose plodove ljubavi, mira i tolerancije jedni prema drugima, ne gubeći nadu i povjerenje u Krista i njegov vinograd.

"Svjedoci smo da brojni u društvu danas trpe, da Crkva zbog nekih pojedinaca ponekad nije vjerodostojna što se događa osobito u ovo naše vrijeme", kazao je novi zadarski nadbiskup mons. Želimir Puljić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nadbiskup Puljić je podsjetio da je na današnji dan 1898. rođen zagrebački nadbiskup kardinal Alojzije Stepinac kojega je u listopadu 1998. papa Ivan Pavao II., veliki prijatelj hrvatskog naroda, proglasio blaženim. Stepinac je, dodao je mons. Puljić, uzor i zagovornik svim našim svećenicima.

Još jednom je ponovio mladima da se ne plaše napada na crkvu, da vjeruju euharistiji i da poštuju nedjelju koja je sidrište cijele crkve. Susret Hrvatske katoličke mladeži nastavlja se sutra u 90 župa Zadarske nadbiskupije. Susret su organizirali Zadarska nadbiskupija i Ured za pastoral mladih u suradnji s Uredom za pastoral mladih Hrvatske biskupske konferencije.

hina

Vezani članci