PRVA TUŽBA Obitelj žrtve masakra u Srbiji traži 350.000 eura odštete

Hercegovina.info
Vidi originalni članak

Obitelj jednog ubijenog djeteta u Osnovnoj školi Vladislav Ribnikar u Beogradu, podnijela je tužbu za naknadu nematerijalne štete protiv roditelja dječaka koji je počinio masakr, saznaje Tanjug.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tužba je podnesena parničnom odjeljenju Višeg suda u Beogradu i ta obitelj u njoj zahtijeva iznos od oko 350.000 eura na ime naknade nematerijalne štete zbog pretrpljene duševne boli i patnje, kao i pretrpljenog straha.

Tužbu su preko punomoćnika podnijeli roditelji, kao i mlađi brat i sestra ubijenog djeteta.

Obitelj ovog djeteta je prva dostavila prijedlog privremene mjere da se majci dječaka privremeno zabrani raspolaganje imovinom, što je sud prihvatio i odredio spomenutu mjeru.

Sud treba odlučiti o tužbi, te će nakon okončanja parničnog postupka donijeti odluku prihvaća li u potpunosti ili djelomično tužbeni zahtjev obitelji, ili ga eventualno odbija.

Nakon prve mjere koju je predložila ova obitelj, još 27 članova obitelji ubijenih u tom masakru također su predložili sudu da roditeljima dječaka K. K. odredi privremenu mjeru zabrane raspolaganja imovinom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dječakov otac V. K. uhićen je odmah nakon masakra i on se nalazi u pritvoru zbog sumnje da je počinio kazneno djelo teška djela protiv opće sigurnosti.

Protiv V. K. Više javno tužiteljstvo vodi postupak.

Vezani članci