Protest širokobriježana: "Oliver je branio naš grad"

Hercegovina.info
Vidi originalni članak

Protest su organizirali članovi navijačke skupine Škripari, a kako javlja radio Široki Brijeg njima se priključila masa građana koji su ogorčeni događajima koji su se desili u nedelju na i oko nogometnog stadiona Pecara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prisutnima se obratio načelnik općine Miro Kraljević koji je došao dati potoru ovom protestu, a predstavnik navijačke grupe "Škripari", u ime navijača i građana Širokog Brijega, pročitao je zahtjeve upućene nadležnima u ovom kantonu.

"Škripari" zahtijevaju da se otkrije "identitet osoba koje su privedene nakon nereda i pod pritiskom potpredsjednika FBiH Mirsada Kebe puštene na slobodu", zatim traže da im nadležni obrazlože zašto nije provedena "istraga o počiniteljima pokušaja ubistva Širokobriježanina Željka Zadre i ostalih građana". Uputili su i zahtjev za smjenom kantonalnog tužitelja koji je, kako ističu, pod pritiskom potpredsjednika FBiH Mirsada Kebe naložio "puštanje huligana koji su inscenirali nemile događaje".

Okupljanja ispred zgrade Policijske uprave u Širokom Brijegu, kako je najavljeno, će se nastaviti dok se ne ispune navedeni zahtjevi.