Protest širokobriježana: "Oliver je branio naš grad"

navijački neredi, nogomet, Komitet za normalizaciju, navijački neredi, Vedran Puljić, suđenje, Oliver Knezović, Široki Brijeg, Oliver Knezović, Vedran Puljić, Vedran Puljić, navijači, Horde zla, Široki Brijeg, Oliver Knezović

Protest su organizirali članovi navijačke skupine Škripari, a kako javlja radio Široki Brijeg njima se priključila masa građana koji su ogorčeni događajima koji su se desili u nedelju na i oko nogometnog stadiona Pecara.

Prisutnima se obratio načelnik općine Miro Kraljević koji je došao dati potoru ovom protestu, a predstavnik navijačke grupe "Škripari", u ime navijača i građana Širokog Brijega, pročitao je zahtjeve upućene nadležnima u ovom kantonu.

"Škripari" zahtijevaju da se otkrije "identitet osoba koje su privedene nakon nereda i pod pritiskom potpredsjednika FBiH Mirsada Kebe puštene na slobodu", zatim traže da im nadležni obrazlože zašto nije provedena "istraga o počiniteljima pokušaja ubistva Širokobriježanina Željka Zadre i ostalih građana". Uputili su i zahtjev za smjenom kantonalnog tužitelja koji je, kako ističu, pod pritiskom potpredsjednika FBiH Mirsada Kebe naložio "puštanje huligana koji su inscenirali nemile događaje".

Okupljanja ispred zgrade Policijske uprave u Širokom Brijegu, kako je najavljeno, će se nastaviti dok se ne ispune navedeni zahtjevi.