U ime naroda: Država za čovjeka

Hercegovina.info
Vidi originalni članak

Da su uoči izbora političke stranke i partije svojim biračima poručile da će koalirati sa bilo kime da bi se dočepale vlasti sasvim sigurno da ne bi dobile potporu koje su dobile. To se prije svega odnosi na HSP BiH čiji bi se glasovi mogli prebrojati na prste da su pristalice ove desne opcije mogle pretpostaviti da će njihov lider sklopiti pakt sa crvenim Lagumdžijom u koga kuca zeleno srce.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovo postizborno koaliranje otvorilo je oči i mnogim pristalicama SDP-a, jer su i njihovi čelnici pokazali da su ništa drugo nego vlastoljubci i da ne biraju sredstva da bi se dočepali cilja, a on je u ovom slučaju vlast na bilo kojoj razini. Svjesni su ljudi iz stranke "Država za čovjeka" da država BiH kakvu su oni zagovarali ne postoji , tako da su sve svoje snage usmjerili da se dočepaju vlasti u Federaciji BiH, i pojedinim županijama. Za taj naum su odlučili pronaći trojanskog konja u vidu HSP-a i koalicijom sa njima pokušavaju pobiti izbornu volju hrvatskog naroda. Čelnik HSP svoju stranku galopirajući vodi ka uništenju, jer na bilo kojim idućim izborima koaliranje sa Lagumdžijom će mu se vratiti kao bumerang. Slična stvar desila se bratskoj stranci u Hrvatskoj, ali to očito ne interesira čelništvo stranke. Ista stvar će desiti čelnicima stranke Radom za boljitak, ali iz sasvim drugačijih razloga. Njihovi prevareni birači će uvidjeti da nikada neće dobiti novac za koji su prodali glasove, i svoje gladne stomake neće moći nahraniti jeftinom trikotažom. Sirotinjo i Bogu si teška, te će  manipulacije gladnog naroda biti  pogubne za ljude u plavom.

Glavni ideolog države za čovjeka svjestan je da samo manipulacijama može do vlasti, a koalicioni partneri sa kojima ruši tu istu državu došli su mu kao kec na desetku. Teze o državi za čovjeka svakim danom padaju u vodu i kako sada stvari stoje samoproglašeni predsjedatelj Vijeća ministara će naredne četiri godine vladati samo u nekoliko županija čijim je građanima uspio prodati maglu. Priče o proeuropskoj vladi, jedinstvenoj državi i borbi protiv korupcije više ne mogu svariti ni najveće pristalice današnjih nasljednika KP BiH. Jedinstvena država još jedimo živi na FTV-u čiji su urednici ništa drugo nego plaćenici "Države za čovjeka" i čiji reporteri lutaju po bespućima Bosne tražeći preživjele borce pale države kako bi dokazali da ona ipak negdje postoji.

Kako ti stari partizani i njihovi potomci gledaju na koaliranje sa ideološkim neprijateljima Lagumdžiju sasvim sigurno ne interesira,  jer cilj opravdava sredstvo. Cilj su u njegovom slučaju fotelje u koje će instalirati poslušnike, a sredstvo da dođe do njih su strančice koje su dobile minoran broj glasova hrvatskog naroda. Sada ti isti hoće da u ime naroda prodaju narod kome pripadaju u zamjenu za par fotelja koje su negdje u kutu vlasti kakvu je zamislio "vožd Države za čovjeka" i njegovi istomišljenici. On svojim djelovanjem ne vuče za nos samo hrvatski narod nego i bošnjački koji mu je ukazao povjerenje na listopadskim izborima. Ono na čemu mu se temeljila izborna kampanja ubrzo je korak po korak otpadalo u danima nakon izbora. U prvoj postizbornoj noći trijumfalno se proglasio novim čelnikom VijećA ministara BiH premda je svoje birače uvjeravao da ga fotelje i vlast ne interesiraju.

Slogan "Država za čovjeka" je ispario i sporazumom sa minornim strankama kako bi prigrabio vlast u Federaciji, a državu iz slogana je prepustio onima koje je proglasio najvećim neprijateljima iste???

Kako u vožda Lagumdžije ipak kuca bošnjačko srce i kako njegova politika vodi ka cijepanju BiH na pašaluke u ime naroda koji ga je izabrao imat će toliko željenu vlast u nekoliko županija sa bošnjačkim pukom, dok je u svim ostalim dijelovima BiH nepoželjan čovjek. Njegovi partneri koji hrle prema foteljama u ime naroda koji ga nije izabrao za razliku od svog mentora  nepoželjni su na svakom pedlju države. Bošnjaci ih ne vole i kada ih iskoriste odbacit će ih kao staru krpu, a Hrvati su ih već itekako odbacili. Vrijeme će pokazati koliko je tko u pravu. Država za čovjeka svakim danom sve manje postoji, a njeni zagovornici će se u ime i na račun naroda dovršiti pljačku onoga što još nije opljačkano u njoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

hercegovina.info

Vezani članci