Što je zabranjeno predsjedniku i premijerki Hrvatske, nije turskom veleposlaniku u BiH

Hercegovina.info
Vidi originalni članak
... formiranju parlamentarne većine koja će kroz reforme Bosnu i Hercegovinu uvesti u NATO i Europsku Uniju.  Također, veleposlanik Ocak je izrazio čvrste namjere njegove zemlje da se u narednom razdoblju ostvari značajnija ekonomska i politička suradnja između prijateljskih država.

Predsjednik SDP-a je izrazio spremnost za formiranje vlasti na temelju programa promjena za Bosnu i Hercegovinu, a s krajnjim ciljem konačne uspostave države po mjeri svakog čovjeka. SDP želi da buduća vlast u BiH bude refleksija volje građana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lagumdžija je iskazao zadovoljstvo činjenicom da se po prvi put u poslijeratnoj Bosni i Hercegovini pružila šansa za formiranje vlasti čiji je temelj precizno definiran program, a ne raspodjela ministarskih fotelja. U tom kontekstu, Lagumdžija je naglasio da SDP neće sudjelovati na sastancima bez dnevnog reda i programskih platformi.

Predsjednik SDP-a je zahvalio na podršci koju Republika Turska daje formiranju vlasti koja će od Bosne i Hercegovine napraviti funkcionalnu državu, koja će biti u stanju ispuniti zahtjeve za EU i NATO integracije, priopćeno je iz SDP-a.

Što je zabranjeno Ivi Josipoviću, predsjedniku Hrvatske i Jadranki Kosor predsjednici Vlade RH nije zabranjeno turskom veleposlniku Vefahanu Ocaku. Što izaziva sablazan i na što se odgovara najtežom verbalnom artiljerijom u „platformskom Sarajevu" to se pozdravlja ako dolazi iz Turske.

Dok turski veleposlnik u tom i takvom Sarajevu Vefahan Ocak priprema posjet ministra vanjskih poslova Turske Davutouglua, Zlatko Lagumdžija pozdravlja i zahvaljuje „na podršci koju Republika Turska daje formiranju vlasti koja će od Bosne i Hercegovine napraviti funkcionalnu državu, koja će biti u stanju ispuniti zahtjeve za EU i NATO integracije."

Napade prošlih dana na zajedničku izjavu hrvatskog predsjednika i premijerke u kojoj se samo podupire uspostava vlasti u skladu s izbornim i rezultataima i s izbornim letimtimtetom stranaka pobjednica u platformskom Sarajevu i privatnim medijima Zlatka Lagumdžije FTV i Oslobođenje je dočekano na nož s retorikom težom od one iz ratne 1993. godine ili sadašnje retorike između dvije Koreje. No zato prijateljska Turska i više nego očito Turska potpora namjerama SDP- a da uz pomoć jedne marginalne hrvatske stranke HSP i Tvrtke Lijanovići za trgovinu mesom i glasovima siromašnih građana praznog džepa i morala da cijeli jedna konstitutivni narod ne bude zastupljen u novoj vlasti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Komentari prošlih dana u nekim medijima da ako već Hrvatska podupire Hrvate, a s Srbija i Rusija Srbe da se Bošnjaci moraju okrenuti Majčici Turskoj se već prakticiraju.

„Socijaldemokrat „Lagumdžija prihvaća pomoć od Turske, a zapravo, rade na istom projektu rashrvatćenja BiH, ili kako bi pravnici kazali dekonstituiranju Hrvata.

Za BiH nema važnije zemlje od Hrvatsek: susjed , najdulja granica, najveća godpodarska suradnja, kretanje ljudi, hrvatski narod konstitutivni u BiH,...,a Turska... koletktivna memorija druga dva konstitutivna naroda i prošlost....

Hrvatska ne da se mješa u unutarnje stvari BiH; izjava Josipović- Kosor je privi čin u više od desetljeća da Hrvatska prema BiH i Hrvatskom narodu u BiH poduzima nešto što joj je zadaća i što je normalan potez i demokratski standard . Ako netko misli da treba izgraditi kineski zird između BiH i Hrvatske, a Mesić ga je dobro gradio deset godina preko čevapa i sarajevkse čaršije, očito u Hrvatskoj više nema za to sugovornika osim dvojice osobnih protivnika i reketaša pred. Josupovića- Banca i Čička. Ali kto su oni više.. i na koga mogu djelovati. Njih više ni u Sarajevu ne zarezuju osim Lagumdžije i njegovih propagandista.

( R. K. / Dnevnik.ba)

Vezani članci