STJEPAN BOŠKOVIĆ "SDA je bliža ulasku u Vladu HNŽ-a, Trojka uzela vremena do sutra"

Hercegovina.info
Vidi originalni članak

U Mostaru su nastavljeni pregovori o formiranju Vlade Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ), a kako je nakon nove runde pregovora kazao predsjednik Županijskog odbora HDZ-a BiH Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) Stjepan Bošković, u ovom trenutku je SDA bliže tome da bude partner HDZ-u novoj vladi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Stranke "trojke" uzele su još vremena do sutra da odgovore na uvjete koje smo mi postavili, ali što se tiče današnjih razgovora, mogu reći da je u ovom trenutku SDA bliže ulasku u vlast" kazao je Bošković.

Dodao je kako do sada nije razgovaralo o imenima i raspodjeli ministarstva, te je za petak, 2. lipnja, postavio novi rok kada će se, kako je rekao, znati tko će činiti vladajuću većinu u Hercegovačko-neretvanskoj županiji.

Predsjednik mostarskog SDP-a i zastupnik u Skupštini HNŽ-a Arman Zalihić kazao je kako je njihov stav jednak kao i ranije, odnosno da se treba "napraviti vlast po vertikali".

- Danas smo imali seriju sastanaka, a jedan od njih je bio sastanak između HDZ-a i ovog našeg bloka od šest zastupnika, Socijaldemokratske partije (SDP) BiH, Demokratske fronte (DF) i Naroda i pravde (NIP). Nismo išli ništa previše dalje od naših stavova od prošlog puta. Sutra je sjednica Vlade Federacije BiH u Mostaru i nadamo se da će se vrhovi stranaka uključiti da nađemo zajednički interes. Mi želimo napraviti vlast po vertikali, odnosno navedenog bloka s jedne strane i dva HDZ-a s druge strane, ali morat ćemo još sjediti da usuglasimo neke stvari i detalje - kazao je Zalihić.

U Skupštini HNŽ-a najviše zastupnika ima politički blok okupljen oko HDZ-a BiH - 11, SDA ima sedam, SDP BiH i HDZ 1990 po tri, HRS i DF po dva te NES i Narod i pravda po jednog zastupnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za imenovanje Vlade potrebno je 20 ruku.

Vezani članci