SDP BiH: Nije bilo tajnih razgovora SDP-a i HDZ-a

Hercegovina.info
Vidi originalni članak
Predsjednik HDZ-a BiH izjavio je danas u Mostaru da vjeruje da će se do kraja sljedećeg tjedna postići dogovor o vladajućoj većini i formiranju vlasti na svim razinama. Iako nije htio ulaziti u detalje, Čović je istaknuo da mu intenzivni pregovori koji su vođeni proteklih nekoliko dana, "a o kojima javnost ne zna ništa", daju razlog da bude optimist.

- Bilo bi dobro da je Čović rekao s kim je vodio "tajne razgovore". S obzirom na to da HDZBiH i HDZ1990 već više od tri mjeseca vrše blokadu uspostave vlasti u Federaciji BiH, bilo je korektno i ljudski prema građanima ove zemlje i svojim biračima da kaže s kim je vodio te razgovore i na osnovu čega iznosi takve stavove, kaže glasnogovornik SDP-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što se tiče SDPBiH, Mašić je naglasio da je predsjednik ove stranke Zlatko Lagumdžija jasno rekao na konferenciji za novinare prošlog tjedna da ukoliko se nastavi s opstrukcijama u izboru delegata za Dom naroda iz četiri županije, da će političke stranke koje su potpisale Platformu sazvati konstituirajuću sjednicu Doma naroda od izabranih delegata, te u skladu s Ustavom, zakonom i tumačenjem OHR-a iz 2001. i 2007. godine formirati Dom naroda i vlast u Federaciji BiH da bi se mogao usvojiti proračun do 31. ožujka.

- Nećemo dozvoliti da Federacija BiH upadne u kaos zbog neusvajanja proračuna do 31. ožujka i da sve ljude i cjelokupan sustav u BiH dovedemo u pitanje, što je očigledno nekome bio cilj, rekao je on.

Mašić je istakao da SDPBiH neće dozvoliti da se mirovine ne isplate, da se dovedu u pitanje plaće policajcima, obrazovanju, zdravstvu, upravi...

- Stoga, ukoliko oni i dalje odluče blokirati izbor delegata u ove četiri županije, naš odgovor će biti, kako je predsjednik Lagumdžija najavio, sjednica Doma naroda 3. ožujka. Što se i je li se u međuvremenu što promijenilo kod HDZ-a, treba pitati njih, rekao je glasnogovornik SDPBiH Damir Mašić.

FENA

Vezani članci