Nova konzularna predstavništva u Vitezu i Livnu otvaraju se na jesen

Vidi originalni članak

... u Livnu i Vitezu, prenosi Hrvatski Medijski Servis.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ta dva predstavništva otvaraju se na traženje Hrvata iz BiH kako bi na adekvatan način mogli zadovoljiti administrativne usluge koje ona pružaju. Briga o Hrvatima izvan Hrvatske jedan je od prioriteta naše vanjske politike, istaknula je šefica hrvatske diplomacije, javlja HRT.

U Vladi Hrvatske održano je primanje za sudionike prve Konferencije veleposlanika, generalnih konzula i otpravnika poslova. Prisutni su bili i novi veleposlanici koji odlaze na dužnosti u 11 država. Naša očekivanja od sviju vas su velika.

Očekujem vašu proaktivnost, da svu svoju energiju, znanje i domoljublje stavite na raspolaganje Republici Hrvatskoj i službi vanjskih poslova, poručila je predsjednica Hrvatske diplomatima na Pantovčaku. Dodjelom vjerodajnica Mladen Andrlić postaje hrvatski veleposlanik u Mađarskoj, Gordan Bakota u Srbiji, Gordan Grlić Radman u Njemačkoj, Aleksandar Heina u Slovačkoj, Petar Ljubičić u Indiji, te Mario Nobilo u NATO-u.

Jasna Mileta odlazi u Maroko, Igor Pokaz u Ujedinjeno Kraljevstvo, Aleksandar Sunko u Grčku, Pjer Šimunović u Sjedinjene Države, Filip Vučak u Francusku, a Jasen Mesić u Italiju.

Vezani članci