Josipović primio predsjednika HDZ-a 1990 Božu Ljubića

Hercegovina.info
Vidi originalni članak
Ljubić je izvijestio predsjednika Josipovića o postignutim dogovorima između HDZ-a BiH i HDZ-a 1990, kojima je cilj ojačati kapacitet političkog predstavljanja interesa hrvatskog naroda u BiH, kako bi se poboljšao njegov položaj i osigurala institucionalna ravnopravnost, nastavlja se u priopćenju.

Ljubić je obrazložio svoju poziciju ravnopravnosti hrvatskog naroda u teritorijalnom i institucionalnom pogledu, i zalaganje za konsenzus među svim političkim snagama u Bosni i Hercegovini da temeljno načelo djelovanja vlasti budu reforme koje zemlju trebaju pripremiti za članstvo u Europskoj uniji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatski predsjednik i predsjednik HDZ-a 1990 složili su se u ocjeni da bi za stabilnost i ubrzane reforme u Bosni i Hercegovini bio važan dogovor o vladi koja bi imala širok politički kapacitet i reprezentativno nacionalno predstavljanje interesa tri konstitutivna naroda i svih građana BiH.

Josipović je naglasio kako je za Hrvatsku stabilnost, gospodarski razvoj i europski put Bosne i Hercegovine od izuzetne važnosti, i kako će Hrvatska BiH biti partner i prijatelj na tom putu, kaže se na kraju priopćenja.

(Fena)

Vezani članci