Izetbegović potrošio više nego Radmanović i Komšić zajedno

Hercegovina.info
Vidi originalni članak
Navedeno je to u izvještaju o utrošku sredstava za tekuće izdatke u prvih sedam mjeseci ove godine u koji je "Glas Srpske" imao uvid.

U izvještaju je navedeno da je Izetbegovićev ured najviše novca izdvojio za ugovorene usluge, koje su koštale 64.195 maraka. U izvještaju nije precizirano o kakvim se uslugama radi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na usluge reprezentacije Izetbegović i njegovi suradnici potrošili su 23.859 maraka, a na usluge informiranja 5.601 marku.

Izetbegović je imao i protokolarne troškove koji su iznosili više od 4.930 maraka, te ostale usluge koje su plaćene dodatnih 3.050 maraka.

Ured člana Predsjedništva BiH Željka Komšića potrošio je u prvih sedam mjeseci za ugovorene i druge usluge 52.624 marke.

U okviru ovih troškova najviše novca dano je za ugovorene usluge - 24.500 maraka, što je više nego dvostruko manje nego što je za iste namjene potrošio Izetbegović.

Komšić i njegovi suradnici potrošili su više od 13.000 maraka za reprezentaciju, dok su protokolarni troškovi iznosili oko 5.790 KM.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Komšićev ured potrošio je za usluge informiranja oko 2.750, a za usluge tiskanja 1.345 maraka.

Kada su u pitanju ugovorene i druge posebne usluge, najštedljiviji u prvih sedam mjeseci ove godine bio je ured člana Predsjedništva BiH iz Republike Srpske Nebojše Radmanovića, koji je za te svrhe izdvojio 33.329 maraka.

Najveća stavka u okviru ovih troškova odnosi se na usluge reprezentacije za koje je potrošeno 20.755 maraka.

Izdaci za ugovorene usluge iznosili su 5.950 maraka, usluge informiranja 3.291, a za protokolarne i ostale usluge nešto više od 1.000 maraka.

Predsjedništvo BiH ove godine na raspolaganju ima ukupno osam milijuna maraka, a za ugovorene i druge usluge namijenjeno je 1,16 milijuna maraka.

Zanimljivo je da članovi Predsjedništva BiH u proračunu imaju stavke namijenjene za troškove za biblioteke i školski materijal, elektronsku i fotografsku opremu, te opremu za prenos podataka i glasa. Ove godine, međutim, nisu planirali troškove za te namjene.

Vezani članci