Izetbegović- loš učenik s lošim vladanjem!

Hercegovina.info
Vidi originalni članak
Izetbegović je loše ocjene imao iz skoro svih predmeta, ali i vladanja. Zabilježeno je to trajno u Izetbegovićevom svjedočanstvu o "uspjehu" tijekom školovanja u sarajevskoj gimnaziji, tada zvanoj "Pero Kosorić".

U svjedočanstvu ove škole broj 353 -10 od 16. lipnja 1972. crno na bijelo piše da je Bakir Izetbegović u drugom razredu od 13 predmeta čak iz osam imao ocjenu dovoljan (2) i to iz tadašnjeg srpskohrvatskog/hrvatskosrpskog te engleskog i latinskog jezika, zatim iz povijesti, matematike, fizike, biologije, pa čak i likovnog!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tek četiri trojke zaradio je iz geografije, tehničkog obrazovanja, kemije i glzazbene umjetnosti. Samo je iz fizičkog odgoja imao peticu. Samo drugu godinu gimnazije Bakir Izetbegović okončao je dobrim vladanjem, koje mu je u trećem i četvrtom razredu ocijenjeno s loše!

U trećem razredu skoro je ponovio "uspjeh" iz drugog. Imao je zaključene dvojke iz engleskog jezika, historije, fizike, kemije i biologije, a trojke iz srpskohrvatskog, geografije, matematike, tehničkog obrazovanja te psihologije i logike. Standardnu peticu imao je opet samo iz fiskulture.

I završnu, četvrtu godinu, maturant Bakir Izetbegović uspio je okončati s četiri zaključene dvojke: engleski, osnove znanosti o društvu, filozofije i matematike). Popravio je tehničko na četvorku, a petici iz fizičkog pridružio je i onu iz obrane i zaštite.

Njegovi izborni predmeti tada su bili matematika i fizika, a na kraju je iz prvog zaradio zaključnu dvojku, a iz drugog trojku. Uprava škole njegovo vladanje ocijenila je (opet) negativno.

I na završnom gimnazijskom ispitu Bakir Izetbegović dobio je dvojke iz pismenog rada iz srpskohrvatskog jezika, matematike i fizike, s konačnim općim uspjehom - dovoljan (2)!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Očigledno se Bakir Izetbegović nije "spotaknuo" na gimnazijske ocjene, jer i ovo je dokaz da se na najviše tronove ne penju samo odlikaši nego i oni drugi.

Vezani članci