Inzko sad već ozbiljno zabrinut zbog propasti pregovora

Hercegovina.info
Vidi originalni članak
Jučerašnji neuspjeh da se načini pomak dalje umanjuje šanse da BiH dobije novu vladu u 2011. godini. Međutim, pomak je još moguć prije kraja godine ako bude spremnosti na kompromis u interesu zemlje i u interesu njenih građana, navodi se u priopćenju.

OHR apelira na šest stranačkih čelnika da nastave s razgovorima radi pronalaženja rješenja koje će omogućiti formiranje novog Vijeća ministara BiH koje će raditi kao jedinstveno tijelo u interesu građana i rješavati pitanja koja ih najviše muče: zapošljavanje, usluge i korupcija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šestorica stranačkih lidera moraju iskoristiti priliku da uspješno zaključe razgovore o zakonu o državnoj pomoći, popisu stanovništva i vojnoj imovini i provedbi odluke u predmetu "Sejdić-Finci" te na taj način povedu zemlju naprijed prema euroatlantskim integracijama uz puno poštivanje i implementaciju Dayjtonskog mirovnog sporazuma, poručuju iz OHR-a.

Razgovori šest čelnika propali su jučer u Sarajevu, a i ovaj puta SDP je također tražio da s 1,5 posto hrvatskih glasova za sebe traži 33 posto pozicija koje pripadaju Hrvatima.

R.I. Dnevnik.ba

Vezani članci