Inzko: S Bevandom se vratio optimizam

Hercegovina.info
Vidi originalni članak
"Pošto je novi premijer rekao da su njegovi prioriteti članstvo u EU, ekonomija i budžet za 2012. godinu, možemo to samo podržavati punim i otvorenim srcem", kazao je Inzko.

On smatra da je europski put jedini realni put za Bosnu i Hercegovinu, te da bi svaki drugi put značio izolaciju i stagnaciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Balkan ne smije biti crna rupa u Europi, a Bosna i Hercegovina ne smije biti crna rupa na Balkanu", kazao je.

Podršku Bosni i Hercegovini na njenom europskom putu izrazio je i bivši mađarski ambasador Imre Varga, koji je istaknuo da „s novom vladom dolazi i novi optimizam za ovu zemlju".

"Treba se uhvatiti posla i ozbiljno krenuti u izvršavanje svih zadataka i obveza koje čekaju ovu zemlju. Sigurno je da će Mađarska biti uz vas i pomoći koliko je u njenoj moći, kao što je to bilo i u moje vrijeme. I nama je u interesu da uspijete i da narodi ove zemlje uživaju iste blagodati koje daje članstvo u EU-u," poručio je.

Europski pokret danas je bivšem mađarskom ambasadoru Imreu Vargi uručio Orden za posebne zasluge u procesu EU integracija.

To priznanje Europski pokret od 2010. godine dodjeljuje povodom obilježavanja Dana Europe u našoj zemlji u ime građana Bosne i Hercegovine osobama i institucijama koji su na poseban način dali doprinos ubrzanju procesa EU integracija, pomirenju i boljem razumijevanju naroda i kultura, regionalnoj suradnji, izgradnji i razvoju društvenih odnosa, jačanju ekonomije i promocije međunarodnog ugleda i rejtinga bh. društvene zajednice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvi nositelji tog priznanja su visoki predstavnik u BiH Valentin Inzko i europska parlamentarka Tanja Fajon.

Fena

Vezani članci