HNŽ-e je nakon 13 mjeseci od izbora danas dobio Vladu

Hercegovina.info
Vidi originalni članak
Za tu Vladu glasovala su 23 zastupnika, 1 "protiv" i 2 "suzdržana". Skupština HNŽ-a za županijskog ministra unutarnjih poslova izabrala Marija Šulentu (HDZ BiH), za ministra pravosuđa, uprave i lokalne samouprave Radenka Mirića (SDP), za ministra financija imenovala Samira Hadžihuseinovića (SDP), za ministra prometa i veza Iliju Cvitanovića (HDZ 1990), za ministra obrazovanja, znanosti , kulture i sporta Zlatka Hadžiomerovića (SDA), za ministar graditeljstva i prostornog uređenja Suada Hasandedića (SDA), za ministra gospodarstva Amera Zagorčića (SDP). Ministar zdravstva je Mladen Bošković (HDZ BiH), ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Donko Jović (HDZ BiH), ministar za pitanja branitelja je Marinko Petrić (HDZ 1990), a ministar trgovine, turizma i zaštite okoliša je Semin Borić (SDA). Zastupnik SDA u županijskoj Skupštini Zijad Mušić je jedini glasovao protiv predloženog sastava Vlade HNŽ-a zbog, kako je kazao, vlastitih principa koji nisu poštovani.

Vlada bez žena na ministarskim pozicijama

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Danas sam svojom odlukom poštovao svoj osobni stav. Nekome na žalost, a nekome na sreću što se ovaj moj stav poklopio sa stavovima Gradskog odbora i kadrovske komisije centrale SDA", obrazložio je Mušić novinarima svoj stav istaknuvši kako je smatrao da će u ovoj novoj vladi biti neki novi ljudi.
Novi premijer HNŽ-a Denis Lasić je u izjavi novinarima kazao kako su građani ove županije dobili timsku vladu koja je spreman raditi i za čiji rad će odgovarati.

Sjednica i danas kasnila zbog sukoba u SDA

Zastupnik SDP-a u županijskoj Skupštini Aner Žuljević je kazao kako će vrijeme pokazati kako će ova Vlada raditi, ali kako očekuje da će biti timska i profesionalna. Inače, sjednica Skupštine je kasnila s početkom zbog pregovora u SDA. Vladala je neizvjesnost zbog kadrovske križaljke SDA. Međutim, i tu eru smo završili-kazao je Žuljević. Vlada u svom sastavu neće imati ni jednu ženu na ministarskoj poziciji.

(K.M. Dnevnik.ba)

Vezani članci