HDZ 1990 će surađivati s onima koji su spremni rješavati hrvatsko pitanje u BiH

Hercegovina.info
Vidi originalni članak
Razmatrajući rezultate izbora Predsjedništvo HDZ1990 je konstatiralo kako je stranka ukupno gledano ostvarila zadovoljavajući uspjeh i potvrdila se kao relevantan politički čimbenik na političkoj sceni Bosne i Hercegovine. Konstatirano je kako postoje sredine u kojima, zbog rezultata koji je ispod očekivanog, treba pristupiti rekonstrukciji rukovodstva općinskih odbora HDZ1990. U tom cilju Predsjedništvo HDZ1990 je imenovalo članove Predsjedništva kao povjerenike koji imaju zadaću pomoći u cilju ostvarenja potencijala stranke u tim općinama kao i povećanja ukupnog broja glasova HDZ1990 na narednim općim izborima.

Predsjednik HDZ 1990 Božo Ljubić je informirao Predsjedništvo o tijeku razgovora koje je vodio s čelnicima ostalih parlamentarnih stranaka oko rješavanja institucionalne paralize na razini države i Federacije BiH. Predsjedništvo je dalo potporu do sada provedenim aktivnostima koja se odnose na ovu problematiku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjedništvo HDZ1990 je zaključilo je kako pozicija stranke i hrvatskog bloka ne treba biti vezana uz trenutni odnos snaga nego treba gledati u budućnost. Legitimni predstavnici naroda i građana trebaju preuzeti odgovornost za prekompoziciju parlamentarnih većina u BiH i FBiH, te će HDZ1990 surađivati s onim političkim opcijama koje su spremne djelovati u cilju rješavanja hrvatskog pitanja u Bosni i Hercegovini.

Potrebno je poduzeti sve da institucije što prije profunkciniraju kako bi se stvorio kapacitet i zadovoljile ambicije Bosne i Hercegovine na EU putu.

Vezani članci