Dragan Čović: Izmjene Izbornog zakona BiH pitanje svih pitanja za Hrvate

Vidi originalni članak
... Predsjedništva BiH Dragan Čović u pozdravnom govoru na tradicionalnoj Večeri članova i prijatelja Udruženja bosanskih Hrvata "Prsten", ogranak Đakovo.

- Imamo pravo tražiti da budemo konstitutivni jednakopravni narod u BiH. Odluka Ustavnog suda da legitimni predstavnici konstitutivnih naroda moraju predstavljati svoje narode i u Predsjedništvu BiH i u Parlamentarnoj skupštini će se morati provesti. Ovo nije pitanje bilo kojeg pojedinca, bilo koje političke opcije niti jedne političke stranke - ovo je pitanje hrvatskog naroda, njegove opstojnosti, kako u RH tako i u BiH - istaknuo je Čović, priopćeno je iz Udruženja "Prsten".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naveo je također da pritisci "koji dolaze iz različitih izvora političke moći, koji bi željeli Hrvate ostaviti izvan prostora BiH i pretvoriti ih u nacionalnu manjinu, neće uspjeti".

Kao poseban gost tradicionalne Večeri, okupljenim članovima "Prstena" Čović je rekao da ova udruženja danas mnogo znači ne samo za Hrvate Bosne i Hercegovine, nego i za Hrvate diljem svijeta.

Vezani članci