Dodik: Turska želi podržati samo bošnjačku stranu

Hercegovina.info
Vidi originalni članak
On je utvrdio da su takvi sastanci dobri oblici komunikacije i da bi bilo dobro da se na njima razgovara o ekonomskoj suradnji.

"Vidjeli smo da je u Sarajevu bilo nekakvih priprema kao da bi se na tom sastanku trebale donijeti nekakve deklaracije ili rezolucije, a vidjeli smo da ni od istambulske rezolucije nema ništa", rekao je Dodik novinarima nakon sastanka sa općinskim odborom SNSD-a Mrkonjić Grad.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodik je naglasio da ono što unosi dozu podozrenja jeste uloga Turske koja želi u BiH isključivo podržavati jednu stranu i to bošnjačku, kao što je to i vidljivo kroz više izjava turskog ministra vanjskih poslova /Ahmeta Davutoglua/.

"Sada Turska ulazi u jednu višu fazu, a to je da za svoju navijačku politiku u BiH kroz podršku jednoj strani želi dobiti podršku na regionalnoj razini", rekao je Dodik.

U Karađorđevu su se jučer sastali predsjednik Srbije Boris Tadić, predsjedajući Predsjedništva BiH Nebojša Radmanović, bošnjački i hrvatski član Predsjedništva Bakir Izetbegović i Željko Komšić, te predsjednik Turske Abdulah Gul.
(srna)

Vezani članci