Dodik: Tražimo ministarstvo vanjskih poslova, ostalo se možemo dogovoriti

Hercegovina.info
Vidi originalni članak
On je naglasio da je pozicija Republike Srpske jasno definirana Daytonom i da Srpskoj pripada jedan broj ministarskih mjesta.

"Trebaju nam pripasti četiri ministarska mjesta. Tražimo Ministarstvo vanjskih poslova, a o ostalom se možemo dogovoriti", rekao je Dodik za RTRS.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

On je naveo da "stvar treba pojednostaviti" ako se želi postići dogovor, odnosno završiti konstituiranje vlasti, a onda se na dnevni red mogu stavljati različita pitanja.

Dodik je dodao da Srpska nema poseban intere zalagati se za neke stvari koje se potenciraju iz Sarajeva. "To nije naš dnevni red i sigurno nećemo ići dnevnim redom koji predlaže SDP u pogledu nekih reformi i drugih pitanja", rekao je Dodik.

On je naveo da je SNSD zajedno sa SDS-om, kao i još nekim političkim strankama iz RS, spreman ući u strukture vlasti na razini BiH.

"Ovaj put pokazujemo potpuno jedinstvo u nastojanju da uzmemo ono što nama pripada i da zajedno pokušamo graditi rješenja koja su moguća, a ne da se unaprijed, prije formiranja vlasti, preuzme obveza bilo čega", rekao je Dodik.

On je rekao da je jedina obaveza stranaka iz RS Dayton i Srpska, a ne BiH u smislu kako to žele nametnuti iz Sarajeva.

Vezani članci