Dodik: RS je danas stabilna i neupitna politička zajednica

Hercegovina.info
Vidi originalni članak
On kaže da je RS danas stabilna i neupitna politička zajednica i pored „brojnih izazova koja je bila izložena tijekom 20 godina postojanja".

Dodik se osvrnuo na „brojne probleme i osporavanja koje je RS trpjela u prošlosti da bi danas postala neupitna u političkom, institucionalnom i teritorijalnom smislu".

„RS je samodrživa, samosvjesna i važan partner i faktor. RS nije objekt, već je sve više subjekt političkih, regionalnih, ekonomskih i drugih događanja", kazao je on.

Ukazao je i na ekonomske i socijalne izazove koji očekuju RS i potrebu redefiniranja unutarnjih prioriteta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

„Ogroman broj ljudi dobio je prava. Jedan broj njih i koji to ne zaslužuje i to je ogromno opterećenje i ne samo za financije već nas to sprječava da u nekim drugim segmentima interveniramo, kazao je Dodik.

On je danas, povodom obilježavanja 9. siječnja, Dana RS-a, organizirao prijeme za sportiste, studente i đake, predstavnike Saveza nacionalnih manjina, kulturne i naučne radnike i predstavnike izdavača, kao i predstavnike medija.

On kaže da u narednom periodu treba podržati razvoj slobodnih medija.

„RS je potreban široki spektar medijskih pristupa, koji moraju biti dovoljno profesionalni, ali i patriotski usmjereni da bi se iz kriznih vremena zajednički uspjelo izvući najbolje", naveo je entitetski predsjednik.

Fena

Vezani članci