Dnevni list, po običaju, i po narudžbi nalogodavaca naprosto laže....

Hercegovina.info
Vidi originalni članak
...prave vlast za deset dana bez Bože Ljubića" kao neistinite te još jednom ponovio kako ništa ne može ugroziti sporazum između dva HDZ-a.

"Riječ je o potpunim izmišljotinama koje se konstantno pojavljuju u određenim medijima s ciljem propagiranja projekta kojim se želi izbaciti legitimne predstavnike hrvatskog naroda iz formiranja vlasti, odnosno radi se o propagiranju onih političkih stranaka na hrvatskoj političkoj sceni koje nemaju izborni legitimitet hrvatskog naroda u BiH", kazao je Relota.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

On je još jednom ponovio stav koji dva HDZ-a ističu tijekom pregovora za formiranje vlasti s drugim strankama, kako je potpuni i jedini ispravni put da vlast u BiH na svim razinama čine one stranke koje imaju izborni legitimitet u sva tri konstitutivna naroda u BiH.

"Hrvatski blok okupljen oko dva HDZ-a ima apsolutnu potporu hrvatskog biračkog tijela, odnosno ima izborni legitimitet u hrvatskom narodu. Bez bloka okupljenog oko dva HDZ-a, a koji je izraz volje hrvatskog naroda, ne može se praviti vlast, a hrvatski blok okupljen oko dva HDZ-a nikada neće prihvatiti bilo kakve ucjenjivačke ideje i pritiske prema tom bloku", istaknuo je Relota, dodavši kako sve ono što pišu pojedini mediji ima za cilj raskopavanje sporazuma između dva HDZ-a.

"Takvih pokušaja je bilo i takvih će pokušaja nažalost biti i u idućem razdoblju", naglasio je on, ističući kako se ne može dogoditi ništa što bi moglo ugroziti sporazum između dva HDZ-a.

"Radi se o želji pojedinih medija da na mala vrata u vlast uvuku one stranke koje nemaju izborni legitimitet u svom narodu, a u konkretnom slučaju Dnevni list konstantno propagira HSP BiH i Narodnu stranku Radom za boljitak, a te stranke apsolutno nisu one stranke koje imaju izborni legitimitet hrvatskog naroda", napomenuo je Relota.

Također, komentirajući napise kako je Čović kazao da s Lagumdžijom pregovara već danima i da su blizu pregovora, Relota je kazao kako je nakon sinoćnjeg sastanka s direktorom Službe za vanjske poslove EU Miroslavom Lajčakom u Sarajevu, svatko tko je bio nazočan nakon sastanka, mogao čuti ono što je Čović kazao, a to je da je jedini stvarni put BiH da se uvaži izborna volja sva tri konstitutivna naroda u BiH.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

(Fena)

Vezani članci