ČAVARA U tijeku razgovori o formiranju vlasti u FBiH

Hercegovina.info
Vidi originalni članak

Predsjednik Federacije BiH (FBiH) Marinko Čavara izjavio je da su u tijeku razgovori HDZ-a i SDA o formiranju vlasti u FBiH.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čavara je objasnio da se razgovara o rekonstrukciji federalnih ministarstava, te o izmjenama Izbornog zakona BiH, uz ocjenu da je neophodno Vladu što više približiti aktualnom vremenu i europskim integracijama.

"Stav HDZ-a BiH je da preglomazna ministarstva, kojima je teško upravljati, treba podijeliti u više ministarstava, a da neustavna ministarstva treba ukinuti. Riječ je o ministarstvima obrazovanja i znanosti, te kulture i sporta", precizirao je Čavara.

On smatra da je potrebno prilagoditi jedno ministarstvo koje će se baviti pitanjima mladih, te da je neophodno posebno ministarstvo koje bi se bavilo europskim i drugim integracijama u kojima će FBiH sudjelovati kao dio BiH.

Čavara, koji je visoki funkcioner HDZ-a BiH, napomenuo je da su razgovori u početnoj fazi, ali da će se u slijedećem periodu intenzivirati da bi se našlo rješenje za promjenu Izbornog zakona i imenovanje nove rekonstruirane Vlade Federacije.

On je istakao da se razgovara i o načinu sprovođenja svih odluka sudova, Suda u Strazburu i Ustavnog suda BiH, kako osigurati zastupanje konstitutivnih naroda i na neki način urediti odnose među njima u vezi sa biranjem legitimnih predstavnika svakog naroda.

Vezani članci