Bevanda će tražiti od Milanovića nižu cijenu propusnica

Vidi originalni članak

Zadužen je predsjedatelj Vijeća ministara BiH da u kontaktu s predsjednikom Vlade RH pokuša iznaći rješenje za snižavanje cijena pograničnih propusnica koje će dvije države izdavati građanima poštujući princip reciprociteta, piše Večernji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vijeće je donijelo Odluku o zaduženju Agencije za identifikacijske dokumente, evidenciju i razmjenu podataka BiH za personalizaciju, tehničku obradu i vođenje evidencije o pograničnim propusnicama. Odlukom je utvrđeno da je Granična policija zadužena za vođenje postupka i izdavanje pograničnih propusnica za državljane Hrvatske. I Ministarstvo vanjskih poslova BiH može zaprimati i obrađivati zahtjeve putem diplomatsko - konzularnog predstavništva u Zagrebu. Na prijedlog Agencije za sigurnost hrane BiH, donesena je odluka o posebnim uvjetima za uvoz određene hrane iz određenih zemalja zbog rizika od kontaminiranosti aflatoksinima, kojom se prati legislativa EU i unapređuje zdravlje potrošača. Odlukom se propisuju uvjeti uvoza za hranu neživotinjskog podrijetla koja može sadržavati aflatoksine, sukladno uredbi Europske komisije.

Riječ je o određenoj hrani, uglavnom kikirikiju i orašastim plodovima, iz Brazila, Kine, Irana, Egipta, Turske, SAD-a. Na sjednici je usvojeno Izvješće Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa o realizaciji potpore u poljoprivredi, prehrani i ruralnom razvoju u BiH u 2012.. Prema Izvješću, u prošloj godini došlo je do povećanja izdvajanja za sektor poljoprivrede za oko 15,8 milijuna KM na svim razinama u odnosu na godinu ranije, ali je potpora poljoprivredi i ruralnom razvoju u BiH i dalje ispod razina zemalja okruženja. Za izravnu potporu proizvodnji u poljoprivredi u prošloj godini je ukupno izdvojeno više od 86 milijuna KM. Vijeće ministara BiH jučer je upoznato je i s informacijom o formiranju općinskih popisnih povjerenstava i zadužilo Središnji popisni ured da poduzme sve zakonom predviđene mjere prema općinama koje kasne u realizaciji popisnih aktivnosti.

Vezani članci