OLUJNO NEVRIJEME U BiH Vjetar diže krovove, polomljena stabla, slijevaju se bujice

Hercegovina.info
Vidi originalni članak

Danas su se obistinile prognoze koje su predviđale olujno nevrijeme. Federalni hidrometeorološki zavod izdao je za četvrtak 4. studenog crveno upozorenje za BiH zbog obilnih padalina, olujnog vjetra, ali i pojave klizišta. Čitatelji javljaju kako je vjetar napravio veliku štetu na području općine Kupres dizavši krovove, a stanovnici Kupresa svjedoci su brojnih polomljenih stabala i druge materijalne štete.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Kupres11.jpg
Foto: Kupreški radio
Kupres8.jpg
Foto: Kupreški radio


Na magistralnom putu Jablanica - Blidinje, u mjesto Doljani velika količina oborina presjekla je put pa je promet zaustavljen na toj dionici. U Ostrošcu velike bujice se slijevaju na magistralne putove i pruge te stručnjaci upozoravaju na vozače da se vozi opreznije i da paze na eventualne bujice i klizišta. 

Pozivamo vozače na oprez u vožnji, ali i pješake da vode računa o kretanju i da se paze privremenih potoka i bujica koje je stvorila kiša.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


"Zbog većeg odrona na magistralnom putu M-17.5 Jablanica - Blidinje (u mjestu Doljani) obustavljen je promet. Vozače upozoravamo na mjestimično jake udare vjetra, te na mogućnost urušavanja stabala i polomljenog granja na kolovoz. Povećana je opasnost od odrona na dionicama koje vode kroz usjeke. Savjetujemo oprezniju vožnju i napominjemo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno", priopćio je BIHAMK.

Vezani članci