ODLUKA Svim strancima dozvoljen ulazak u BiH s negativnim PCR testom

Hercegovina.info
Vidi originalni članak

Vijeće ministara BiH donijelo je danas Odluku o propisivanju dodatnih uvjete za ulazak stranaca u Bosnu i Hercegovinu, kojom su granice BiH otvorene za sve strane državljane, pod uvjetom da imaju negativan test na virus korona ne stariji od 48 sati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stranci koji ispunjavaju uvjete za ulazak u Bosnu i Hercegovinu, propisane Zakonom o strancima, mogu ući u Bosnu i Hercegovinu uz predočenje negativnog PCR testa na virus SARS-Cov-2, koji nije stariji od 48 sati do trenutka ulaska u Bosnu i Hercegovinu, precizirano je Odlukom.

Ova odluka stupa na snagu danom donošenja, a na graničnim prijelazima će se primjenjivati od subote, 12. 9. 2020. godine u 6:00 sati. Vijeće ministara također je donijelo Odluku o stavljanju van snage Odluke o
privremenom prekidu izdavanja viza u diplomatsko-konzularnim predstavništvima BiH. Time je stranim državljanima, kojima je za ulazak u BiH potrebna viza, ponovo omogućeno da predaju zahtjeve za vize, a diplomatsko-konzularnim predstavništvima BiH da nastave postupke prijema i obrade zahtjeva, priopćeno je.

Vezani članci