NOVA TURISTIČKA PONUDA Provozajte se po Starom gradu te iz auta osjetite šum Neretve

Hercegovina.info
Vidi originalni članak

Čitatelji nam šalju fotografiju koja pokazuje odnos Mostaraca prema kulturnom dobru, a ova fotografija može konkurirati u izboru "Zašto ne doći u Mostar". Vozač osobnog automobila uletio je tik do Starog mostar u Starom gradu. Ovaj scenarij nije nikakva novost, vlasnici objekata su se već ranije tužili da se u ovaj zaštićeni dio ulazi automobilima.

Stari grad, odnosno područje oko Starog mosta je na popisu UNESCO zaštite za kulturna i prirodna blaga još od 17. srpnja 2005. godine, no taj podatak mnogima ne znači ništa, kao i onima koji bi to trebali evidentirati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odbor za svjetsku baštinu prije 16 godina je upisao područje Starog mosta Starog grada Mostara na Listu svjetske baštine UNESCO-a pod kriterijem "s 'renesansom' Starog mosta i njegovog okruženja, simbolična snaga i značenje grada Mostara, kao izuzetnog i univerzalnog simbola suživota zajednice različitog kulturnog, etničkog i religijskog porijekla, je učvršćena i ojačana, uz naglasak na neograničenim naporima ljudske solidarnosti za mir i moć suradnje pri suočavanju s teškim katastrofama".

Vezani članci