NAKON NEREDA BBB Smijenjen vrh atenske policije

Hercegovina.info
Vidi originalni članak

Sedam najviših časnika atenske policije smijenjeno je nakon ubojstva 29-godišnjeg Michalisa od strane hrvatskih huligana, piše jedan od najčitanijih grčkih portala. Ministar zaštite građana Yiannis Oikonomou potvrdio je informaciju, prenosi Jutarnji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Oikonomou je izrazio sućut obitelji ubijenog 29-godišnjaka pojasnivši i da će uslijediti daljnja istraga. Rekao je da je u pitanju "nedopustiv i neprihvatljiv incident", a Grci pišu da bi ovo mogao biti tek početak izvanrednih otkaza. Ministar je ujedno govorio o velikom propustu policije u u kontekstu prevencije i odvraćanja.

"Što se tiče same činjenice prelaska navijača zagrebačkog Dinama preko grčke granice, njihovog putovanja unutar Grčke i konačnog dolaska na mjesto događaja, neću umanjiti riječi. Događaj je nedopustiv i neprihvatljiv, jer je očito ispod mogućnosti i dokazane sposobnosti Helenske policije, koja je, iako je brzo postupila u privođenju i uhićenju 98 osoba, podbacila odvratiti napad", zaključuje grčki ministar.

Ministar je najavio i brzo provođenje i dovršetak interne istrage koja bi trebala utvrditi sve nesretne okolnosti, od samog ulaska Dinamovih huligana u Grčku do nereda u atenskom kvartu Nova Philadelphia.

Vezani članci