FOTO/VIDEO  Uskoplje je pet puta manje od Mostara, ali ima ono što grad na Neretvi nema

D. Suton/Hercegovina.info
Vidi originalni članak

Novoizgrađena Sportska dvorana, kapaciteta 1.175 sjedećih mjesta otvorena je 11. svibnja 2017. godine u Gornjem Vakufu-Uskoplju. Gradnja Sportske dvorane počela je 2009., na površini od 3.000 kvadratnih metara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uz dvoranu za odigravanje utakmica i druge sportske aktivnosti objekt ima, između ostalog, šest suvremeno opremljenih svlačionica za igrače i suce.

Nakon izgradnje sportske dvorane sportski kolektivi u ovoj općini bilježe zapažene rezultate. Rukometaši Sloge su postali stabilni premijerligaši, a u subotu su ostvarili i plasman na Final Four Kupa BiH.

Malonogometaši Sloge već u prvoj sezoni u Premijer ligi nalaze se u sredini ljestvice s dobrim izgledima za plasman u Ligu za prvaka.

Rukometne utakmice u dvorani prati oko 1500 gledatelja, a dobru posjetu ima i MNK Sloga čije susrete gleda tisuću ljubitelja futsala.

 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dok sportaši u općini Gornji Vakuf-Uskoplje imaju vrhunske uvjete za rad, sportaši u Mostaru igraju i treniraju u neuvjetnoj školskoj dvorani na Bijelom Brijegom.

Izgradnja gradske dvorane u mostarskom naselju Centar 2 započela je prije 35 godina i nema naznaka da će uskoro biti završena.

Loši uvjeti za rad i kriza u vođenju klubova doveli su mostarske dvoranske klubove u težak položaj. Rukometaši Zrinjskog istupili su iz Premijer lige BiH, a HFC Zrinjski je ostao u natjecanju samo zahvaljujući nekolicini sportskih entuzijasta.

Prema posljednjem popisu stanovništva općina Gornji Vakuf-Uskoplje imao je 20 933 stanovnika, dok je u Mostaru živjelo 105 797 ljudi.

Mostar je pet puta veći od Uskoplja, ali on za razliku od ove općine iz Srednjobosanske županije nema dvoranu.

Vezani članci