FOTO  U Mostaru predloženo šest potencijalnih lokacija za novu deponiju

Klix.ba
Vidi originalni članak

Na današnjem sastanku koji je održan u Gradskoj vijećnici u Mostaru predstavljeno je šest prijedloga potencijalnih lokacija za novu deponiju komunalnog otpada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedan od članova građanske inicijative "Jer nas se tiče" i jedan od sudionika sastanka Nijaz Hodžić kaže da su prijedlozi stručne ekipe, u kojem su predstavnici gradskih i županijskih vlasti, upućeni gradonačelniku.

"Svih šest prijedloga koje je predložio Urbanistički zavod Grada Mostara je na području Mostara", kazao je Hodžić.

No nije htio otkriti o kojim lokacijama je riječ.

"Treba voditi računa da jedna deponija ne može biti u krugu od 13 kilometara od aerodroma, jer europski standardi tako nalažu", naglasio je Hodžić.

Tu ima još puno posla da bi gorući problem otpada u Mostaru bio riješen, jer sve i da se odmah krene u realizaciju, ima još puno posla do okončanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To sve treba da ide na višu razinu, prema Županiji, ali ako budu htjeli raditi, može ići brzo", kaže Hodžić. S obzirom na to da se priča u vezi s novom lokacijom može otegnuti na nekoliko godina, kako je poručio, mještani će nastaviti cjelodnevne dežure pred Uborkom i tjedne prosvjede.

Naglasio je da mještani nemaju izbora, jer ova deponija može poslužiti još dva mjeseca.

"Sigurno ćemo ponovo blokirati deponiju u ovom tjednu na jedan cijeli dan. Mi moramo imati sastanak s gradonačelnikom, resornom ministricom i predstavnicima Županije, na kojem ćemo dogovoriti dinamiku rada, odnosno rokove do kada se što mora uraditi, i sve to dobiti crno na bijelo", pojasnio je Hodžić.

Vezani članci