FOTO  SINDIKATI PORUČILI "Vlada namjerno odugovlači, nećemo prestati dok ne udovolje našim zahtjevima"

Hercegovina.info
Vidi originalni članak

U tijeku je prosvjedna šetnja zdravstvenih djelatnika HNŽ-a koji su jutros u osam sati stupili u generalni štrajk. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, sindikati traže potpisivanje novog Kolektivnog ugovora, te povećanje koeficijenta za 0.50 u prvoj godini, i 0.50 u drugoj godini. Zadnji dopis, gdje se odbija prijedlog Vlade ako nije istovjetan sa liječničkim, što znači povećanje od 0,5, sindikati su ministru Opsenici poslali 9. studenog, a na njega nije stigao odgovor. 

Prosvjedna šetnja je na svom putu prema zgradi Vlade HNŽ-a zastala ispred COVID bolnice iz koje su izišli liječnici i osoblje kako bi im dali podršku.

Predsjednik Nezavisnog strukovnog sindikata radnika u zdravstvu HNŽ-a Dalibor Vuković pozvao je Vladu HNŽ da odmah pripreme u dovoljnom broju primjeraka kolektivni ugovor u oblasti zdrastva: "Neka u te ugovore unesu sve zahtjeve Sindikata i onda nas pozovu da ih potpišemo kako bi se razišli na dostojanstven način i vratili na svoja radna mjesta". 

Vuković tvrdi kako Vlada HNŽ na čelu s ministrom zdravstva svjesno odugovlači proces: "Vuku nas za nos, utvrđuju reprezentativnost, traže razna mišljenja, a sve u cilju odugovlačenja postupka".

Ukoliko ne dođe do potpisivanja ugovora, Vuković navodi kako će zdravstveni djelatnici svaki dan dolaziti ispred zgrade Vlade dok se ne udovolji njihovim zahtjevima. 

Vezani članci