Razmatra se mogućnost smještaja institucija u mostarsku “Staklenu banku”

Vidi originalni članak
... sačinjen na temelju Strategije reforme mirovinskog sustava u FBiH koju je usvojio Parlament FBiH.

Novoponuđeno zakonsko rješenje uređuje obvezno i dragovoljno osiguranje, priopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Vlade Federacije BiH.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S ciljem stvaranja pretpostavki za pokretanje procedure odobravanja garancija za financiranje projekata izgradnje bloka 7-450 MW Termoelektrane Tuzla i bloka 1-350 MW Termoelektrane Banovići, Federalna vlada razmatrat će Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o dugu, zaduživanju i garancijama u Federaciji BiH prenosi Fena.

Na dnevnom redu je i Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o transplantaciji organa i tkiva u svrhu liječenja, a jedan od njegovih članaka propisuje uvjete za uzimanje organa i tkiva s umrle osobe radi presađivanja u svrhu liječenja.

To je učinjeno na temelju inicijative koju je Federalnom ministarstvu zdravstva uputila Udruga dijaliznih i transplantiranih bolesnika FBiH, u kojoj je, među ostalim, navedena potreba da kroz Zakon bude osiguran tzv. "pretpostavljeni pristanak".

U dnevni red uvršteni su i prijedlozi odluka o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna FBiH za sufinanciranje Projekta zaštite kvaliteta voda za II, III i IV kvartal 2015. godine u iznosu od 900 000 maraka, te o izmjeni i dopuni odluke o listi lijekova obveznog zdravstvenog osiguranja Federacije BiH.

Članovi Vlade izjasnit će se o Planu poslovanja Javnog poduzeća Ceste FBiH za 2016. godinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Očekuje se i izjašnjenje o Prijedlogu odluke o utvrđivanju ukupnog iznosa sredstava, odnosno potrebnog iznosa naknade za poticanje proizvodnje iz obnovljivih izvora energije i efikasne kogeneracije te jediničnog iznosa naknade za poticanje te proizvodnje za 2016. godinu.

Na prijedlog Federalnog ministarstva za pitanja branitelja i invalida domovinskog rata, na dnevni red današnje sjednice uvršteni su prijedlozi sedam odluka koje se odnose na braniteljsko-invalidsku zaštitu kroz ovogodišnje transfere.

Vlada FBiH razmatrat će i prijedlog da objekt za trajni smještaj federalnih organa i tijela u Mostaru bude zgrada "staklene banke", a zauzet će i stajalište o informaciji Federalnog ministarstva okoliša i turizma u povodu aktivnosti Republike Hrvatske da na lokalitetu Trgovska gora, u neposrednoj blizini granice s Bosnom i Hercegovinom, bude izgrađeno odlagalište radioaktivnog otpada, navodi se u priopćenju.

Vezani članci