PRVA FAZA: Još dva tjedna traju prijave za gradnju Klinike za dječje bolesti

Vidi originalni članak

Za dva tjedna završava prva faza otvorenog međunarodnog natječaja s pretkvalifikacijom za ustupanje građevinskih i inženjerskih radova na Klinici za dječje bolesti SKB Mostar na Bijelom Brijegu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

„Natječaj je otvoren do 18. prosinca, a javno otvaranje ponuda će se održati 19. prosinca u prostorijama ravnateljstva SKB Mostar“, potvrdili su za Hercegovina.info iz SKB Mostar.

Po završetku pretkvalifikacijskog postupka, kvalificirani ponuditelji će biti pozvani u drugu fazu natječaja za naprijed navedene radove i robe(nabavu potrebne medicinske i nemedicinske opreme).

Ovime se otkočio dugo najavljivani projekt izgradnje Klinike za dječje bolesti, težak više od 20 milijuna KM. Konačnom realizacijom će SKB Mostar kao i cijela regija dobiti jednu od najsuvremenijih Klinika za liječenje dječjih bolesti, u koju će kroz godinu-dvije useliti bebe, djeca, roditelji i medicinsko osoblje iz derutnog objekta ispod Internog.

Podsjetimo, ukupno je za zgradu nove Klinike predviđeno 5 etaža( suteren, prizemlje i 3kata). Pored svih specijalističko konzilijarnih ordinacija i centralnog prijema koji će biti na prizemlju, na višim etažama će biti raspoređeno ukupno 103 postelje, od čeka će 77 postelja pripadati pedijatriji, a 26 dječjoj kirurgiji. Predviđene su također 34 postelje za majke pratilje, koje će ukoliko to bude dopušteno , ovisno od dijagnoze, moći biti u pratnji malodobnih pacijenata. Pored ureda za upravu Klinike, prostorija za pomoćne nemedicinske djelatnosti po projektu je planirana i veća predavaonica/dvorana za oko 100 posjetitelja.

Podsjetimo, ravnatelj Sveučilišne kliničke bolnice u Mostaru Ante Kvesić u travnju prošle godine najavio skoru izgradnju Klinike za dječje bolesti, međutim zbog političkih blokada nisu mogli doći do sredstava kako bi krenuli u realizaciju projekta, budući da je sve zapelo na Ministarstvu financija HNŽ. No, u 2019. će ovaj projekt dobiti očekivani zamah.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

„Radostan sam što je proces otkočen. To je životno važan projekat, jedan od onih ključnih u procesu razvoja naše župnije i šireg podneblja, jer njegovim konačnim provođenjem osiguravamo najbolje moguće uvjete za svaki oblik potrebne medicinske brige za najranjivije među nama - za one na koje smo najosjetljiviji - našu djecu. Tu nema, niti smije biti, političke dimenzije“, izjavio je nedavno premijer Vlade Hercegovačko-neretvanske županije Nevenko Herceg.

K.Perić

Vezani članci