Potpisani ugovori za projekte socijalne skrbi u HNŽ-u

Vidi originalni članak

Ministar zdravstva, rada i socijalne skrbi Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) Goran Opsenica i predstavnici županijskih udruga potpisali su u srijedu, nakon provedenog postupka javnog poziva, ugovore za 37 projekata iz područja socijalne skrbi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tom prigodom, istaknuto je kako je ranijih godina za tu nakanu izdvajano 77.000 maraka, a za ovu i sljedeće godine Vlada HNŽ-a je, iskazujući socijalnu osjetljivost i potporu nevladinom sektoru i razvoju civilnog društva, odlučila povećati izdvajanja koja sada iznose 100.000 maraka, priopćila je Vlada HNŽ-a.

Također, naglašeno je kako su projekti odabrani temeljem njihova značaja i kakvoće, broja korisnika obuhvaćenih projektom, područja na kojem će biti implementirani i doprinosi u socijalnom uključivanju marginaliziranih skupina i razvoja civilnog društva.

Predstavnici udruga zahvalili su Vladi, resornom ministarstvu i ministru Opsenici na dobroj suradnji, istaknuvši zadovoljstvo činjenicom da su prepoznali njihove potrebe i povećali ukupna proračunska izdvajanja.

Odluku o odabiru projekata za raspodjelu sredstava donijela je županijska vlada na sjednici 31. listopada 2019. godine, navodi se u priopćenju.

 

Vezani članci